اخبار و اطلاعات روز دنيا

اولین وب سایت: اولین وب سایت در اواخر سال ۱۹۹۰ با نام info.cern.ch روی یک کامپیوتر NeXT ایجاد شد. اولین صفحه وب نیز http://info. cern.ch/hypertex t/WWW/TheProject .html بود که شامل اطلاعاتی در مورد پروژه وب جهان گستر (World Wide Web) بود. هرچند که این صفحه در دسترس نیست اما نسخه کپی شده آن در سال ۱۹۹۳، در سایت W۳C موجود است.

اولین سایت تجارت الکترونیک: هرچند که در حال حاضر Amazon و eBay بزرگ ترین سایت های تجارت الکترونیکی هستند اما اولین نیستند. اولین مورد در این مجموعه NetMarket است که اولین فروش خود را در ۱۱ آگوست سال ۱۹۹۴ با فروش یک سی دی به قیمت ۱۲.۴۸ دلار آغاز کرد.

اولین بانک آنلاین: اولین موسسه ای که به ارئه خدمات اینترنتی انلاین به مشتریان خود کرد، اتحادیه اعتباری فدرال استفورد بود در سال ۱۹۹۴ بود.

اولین موتور جستجو: هرچند که سابقه وجود موتورهای جستجو به قبل از ایجاد WWW برمی گردد اما از طرفی هم آن ها تنها معمولا به جستجوی عنوان صفحه ها محدود بودند. اولین موتور جستحویی که توانایی کامل برای فهرست کردن صفحات را داشت، WebCrawler بود که در سال ۱۹۹۴ تاسیس شد.

اولین وبلاگ: Justin Halls در سال ۱۹۹۴ دفتر خاطرات مبتنی بر وبی را با عنوان لینک های جاستین از زیر زمین ایجاد کرد در اوایل به ارائه راهنماهایی در مورد وب می پرداخت اما رفته رفته شخصی تر شد. البته از مجله نیویورک تایمز هم به عنوان پدر وبلاگ نویسی شخصی یاد می شود. البته وازه وبلاگ هنوز در ان زمان ابداع نشده بود (کلمات «وبلاگ» در ۱۹۹۷ و «بلاگ» در ۱۹۹۹ به کار برده شد).

اولین پادکست: در ادامه این بحث، Dave Winer که پیشگام در وبلاگ نویسی بود، در سال ۲۰۰۰ قابلیت اضافه کردن ارجاعات در RSS به فایل های صوتی را داد و در سال ۲۰۰۱ نیز آن را گسترش داد. از سال ۲۰۰۳ نیز دانلود فایل های صوتی برای گوش دادن به آن ها در دستگاه های آی پاد محبوبیت یافت. اصطلاح پادکست اولین بار در سال ۲۰۰۴ برای وبلاگ های صوتی معرفی شد.



           
22 / 12 / 1390برچسب:, :: 10:5 PM
علی

نگرانی عمیق اتحادیه اروپا از حفظ حریم شخصی در گوگل

اتحادیه اروپا با ابراز نگرانی عمیق، از گوگل خواست که اجرای سیاستگذاری جدید خود را در خصوص حریم شخصی کاربران به تاخیر اندازد.

 

سیاست جدید بزرگترین جستجوگر دنیا هنوز مورد بحث مقامات اروپا است به طوریکه اروپا اعلام کرده است نسبت به اجرای این طرع "عمیقاً نگران" است و "تردیدهای شدیدی" درباره قانونی بودن و سازگاری سیاستگذاری گوگل با قوانین مربوط به حریم شخصی دارد.

سازمان حافظت از اطلاعات شخصی فرانسه (CNIL) سوم فوریه به عنوان متولی بررسی این موقعیت، نامه ای به "لری پیج"، بنیانگذار و مدیراجرایی گوگل نوشت و با بیان تردیدهای اروپا در این خصوص از وی خواست تا اجرای این مقررات را که از روز پنجشنبه اول مارس (فردا) آغاز می شود به تاخیر اندازد.

اظهارات کمیسیون اتحادیه اروپا

"وویان ردینگ"، معاون کمیسیون اروپا 25 ژانویه در خصوص مقررات جدید حفاظت از اطلاعات توضیح داد: "حفاظت از کپی رایت هرگز نباید به عنوان یک پیش متن برای مداخله درباره آزادی اینترنت استفاده شود و واضح است که حق فراموش شدن به معنی حق حذف کل تاریخ نیست."
 
وی گفت: " اگر قرار است اطلاعات شخصی کاربران به دست اشخاص ثالث برسند و یا برای تبلیغات استفاده شوند باید این مسئله به وضوح در سایت اطلاع رسانی شود تا کاربر در لحظه ثبت نام بتواند آگاهانه در مورد ورود به سایت تصمیم گیری کند."
 
معاون کمیسیون اروپا طی نامه ای از "لری پیج" خواست تا در این خصوص توضیحاتی را ارائه کند. در این نامه آمده است: "جناب آقای لری پیج، نظر به اینکه تعداد وسیعی از سرویسها را ارائه می کنید و در راستای محبوبیت این سرویسها، هر گونه تغییری در مقررات شما در بخش نظارت بر حریم شخصی می تواند تاثیراتی را روی بسیاری از شهروندان هر یک از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برجای بگذارد."
 
نتایج بررسیهای اولیه Cnil
 
سازمان حافظت از اطلاعات شخصی فرانسه در نامه ای که به "لری پیج" نوشت درباره مقررات جدید گوگل خاطرنشان کرد: "تحلیلهای اولیه نشان می دهد که سیاست جدید گوگل به التزامات دستورالعمل اروپا درباره حفاظت از اطلاعات احترام نمی گذارد."
 
Cnil در ادامه توضیح دهد: "به ویژه که مشاهده می شود برای یک کاربر متوسط درک این مقررات و استفاده از اطلاعات جمع آوری شده توسط گوگل غیرممکن است. به طوریکه حتی برای یک کارشناس حرفه ای حریم شخصی نیز درک اینکه دقیقاً چه اطلاعاتی، از طریق چه سرویسهایی و برای چه اهدافی باهم به اشتراک گذاشته می شوند بسیار دشوار است. از این رو Cnil و مقامات اتحادیه اروپا در بخش حفاظت از اطلاعات برای به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی در میان سرویسهای مختلف گوگل عمیقاً نگرانند."
 
نگرانی عمیق اتحادیه اروپا در شرایطی است که گوگل خاطر نشان کرد که شفافیت، امنیت، کنترل و ارتباطات مرتبط با حریم شخصی هدف اصلی گروه مانتین ویوو است. به طوریکه، این شرکت به تمام کاربران خود در سراسر دنیا ایمیلهایی را ارسال و در سطح وسیعی در خصوص این تغییرات اطلاع رسانی و شفاف سازی کرده است.
 
این اطلاع رسانی ها به کاربران توضیح می دهند که می توانند گزینه های مختلفی را برای کنترل اطلاعات خود انتخاب کنند. اما زمانی که کاربر با "اکانت" خود وارد سرویسهای مختلف گوگل از جمله "یو تیوب"، "جستجوگر" و یا مرورگر "کروم" می شود می تواند به نتایج دقیق تری که با سلایق شخصی وی سازگار است دست یابد.
 

به اعتقاد شرکت مانتین ویوو، سیاستگذاری جدید گوگل در مورد حریم شخصی تغییر نکرده است به طوریکه، اطلاعات خصوصی، خصوصی باقی می مانند و این اطلاعات همانند گذشته به صورت محرمانه خواهند بود.



           
22 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:53 PM
میلاد

‏ محققین موسسه Karlsruhe در آلمان موفق شده اند که اطلاعات را با سرعت ۲۶ ترابیت در ثانیه توسط لیزر و با کمک فیبر نوری منتقل کنند. ‏

 

 

در روش جدید انتقال، اطلاعات توسط ۳۲۵ رنگ نوری مجزا و با سرعت فوق العاده زیاد و آن هم توسط یک لیزر منتقل می شود. ‏

 

 

یک گیرنده در محل دریافت آنها را بر اساس رنگ های متفاوت شان تشخیص می دهد و بر اساس زمانی های بسیار کوچک بین از راه رسیدن هر کدام از رنگ ها، آنها را تبدیل به صفر و یک می کند. ‏

 

 

در نتیجه حالا ما ۳۲۵ کانال ارتباطی با سرعت نور در اختیار داریم که قادر است ۲۶ ترابیت اطلاعات را در ثانیه منتقل کند. به زبان ساده تر با این فناوری می توانید ۷۰۰ دی وی دی ۴.۷ گیگابایتی را تنها در یک ثانیه دانلود کنید! ‏

 

 

پروفسور Jürg Leuthold می گوید نتیجه کار ما نشان می دهد که ما هنوز با سرحد محدودیت های فیزیکی برای افزایش سرعت فاصله زیادی داریم. بنابراین می توانیم انتظار افزایش سرعت انتقال اطلاعات را تا اعداد فوق العاده ای داشته باشیم.



استفاده از توییتر و فلیکر در نیویورک

این تصویر در نگاه اول یک عکس ماهواره ای به نظر میرسد که در شب گرفته شده و روشنایی های شهر نیویورک را نشان می دهد. اما این عکس نتیجه یک کار تحقیقاتی است که نشان می دهد مردم شهر نیویورک چگونه از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. نقاط رنگی روی تصویر نشان دهنده میزان استفاده کاربران از دو شبکه اجتماعی فلیکر و توییتر است. ‏

نقاط آبی ارسال ها به توییتر و نقاط نارنجی رنگ ارسال ها به فلیکر را نشان میدهد. نقاط سفید هم نشان دهنده استفاده مشترک از هر دو سرویس فلیکر و توییتر است. اما کار آقای اریک فیشر محدود به شهر نیویورک نبوده است. در ادامه مطلب می توانید برخی شهر های بزرگ و کل دنیا را از نظر استفاده از شبکه های اجتماعی ببینید. ‏



ایده اینترنت لیزری

حالا که پای بشر بیشتر و بیشتر به سوی فضا باز می شود ناسا به فکر تامین اینترنت پرسرعت فضا هم افتاده و در حال آزمایش اینترنت ۱۰۰ مگابیتی است که از طریق لیزر کار انتقال اطلاعات را انجام می دهد.

این سیستم جدید طی چند سال آینده تحت آزمایش قرار میگیرد و قرار است که اینترنت پر سرعت را به دورترین نقاط کهشکان راه شیری برساند.

محققین ناسا می گویند در حال حاضر برای انتقال اطلاعات با امواج رادیویی فعلی حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد تا تصاویر از مریخ به زمین برسند. اما با سیستم جدید لیزری این انتقال اطلاعات در کمتر از ۵ دقیقه انجام می شود.

سیستم جدید از تعدادی تلسکوپ مخصوص، لیزر، آینه ها و ابزارهای محاسباتی ویژه استفاده می کند و ایستگاه های مخصوص دریافت این امواج در نقاط مختلف زمین برپا خواهد شد.

ناسا امیدوار است سیستم ارتباطی جدید بتواند به بهبود ارتباط بین فضانوردان و زمین و همچنین کنترل ربات های مریخ نورد کمک زیادی بکند و در عین حال این یک زیرساخت ارتباطی مهم برای برقراری تماس از فواصل بسیار دور به حساب می آید. احتمالا شما هم از وضعیت اینترنت فضانوردان خبر دارید؟

از طرف دیگر اینترنت لیزری اگر در عمل کارکرد مناسبی داشته باشد می تواند جایگزین اینترنت های ماهواره ای فعلی بشود که در حال حاضر زیاد هم پرسرعت به حساب نمی آیند.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:33 AM
مهرداد

به نظرتان اگر یک تلفن با پردازشگر قدرتمند مانند

گلکسی نکسوس

داشته باشید و به نسل چهارم شبکه تلفن همراه هم متصل باشید آن وقت اینترنت شما چه سرعتی خواهد داشت؟

 

این همان چیزی است که چند نفر از کاربران آن را تست کرده اند و سرعت اینترنت روی تلفن گلکسی نکسوس با پشتیبانی از شبکه LTE روی شبکه ورایزون با استفاده از اپلیکیشن Speedtest.net برررسی شده است.

 

نتیجه تست، سرعت اینترنت 8.5 مگابیت در ثانیه برای دانلود و 2 مگابیت در ثانیه برای آپلود اطلاعات بوده است. تازه آن هم در شرایطی که تلفن همراه فقط دارای ۲ خط آنتن دهی بوده است.

 

سرعت دانلود 8.5 مگابیت تقریبا معادل دانلود با سرعت 1000 کیلوبایت در ثانیه است و داشتن چنین سرعتی روی تلفن سبب می شود که شما با امکان

«تتر»

که روی تلفن های هوشمند وجود دارد بتوانید اینترنت خانگی را هم به خوبی از طریق همین اینترنت موبایل تامین کنید. در ادامه مطلب می توانید ویدیو این تست کوتاه را مشاهده کنید.



           

سال آینده میلادی از صنعت پر سرعت مخابرات چه انتظاری داشته باشیم؟ رکوردهای جدیدی در تلفن های همراه و شبکه های مخابراتی در کشورهای کوچک و بزرگ جهان.

موسسه تحقیقاتی Pyramid در یک بررسی به پیش بینی پیشرفت های صنعت مخابرات در سال ۲۰۱۲ پرداخته و Forbes یک لیست ۱۲ تایی از مهمترین آنها منتشر کرده است. اگر مخابرات و ارتباطات برای شما هم مهم است این پیش بینی ها را از دست ندهید.

 

- بازار جهانی سرویس های مخابراتی در سال ۲۰۱۲ حدود ۴ درصد رشد خواهد کرد. که البته این میزان نسبت به رشد ۷ درصدی در سال ۲۰۱۱ به خاطر عدم پایداری در وضعیت اقتصادی کمتر خواهد بود.

- مجموع پول در گردش صنعت مخابرات به ۱.۷ تریلیون دلار خواهد رسید که حدود ۲.۴ درصد از GDP را تشکیل می دهد.

- شرکت های در حال شکوفایی مانند America Movil ، Airtel و MTN در رتبه بندی جهانی به رشد خودشان ادامه خواهند داد. در حالی که شرکت های بزرگ و توسعه یافته مانند Vodafone با از دست دادن بازار مواجه می شوند. البته در مکان هایی که این شرکت ها توسعه می یابند (آمریکای لاتین، هند و آفریقا) امکان توسعه مخابراتی بیشتری وجود دارد.

- تعداد کاربران جهانی موبایل در ماه فوریه از ۶ میلیارد خواهد گذشت.

- هند از چین عبور خواهد کرد و لقب بزرگ ترین بازار موبایل دنیا را از نظر تعداد کاربران به خود اختصاص خواهد داد.

- فناوری 4G و WiMax در آسیا به سوی حذف شدن خواهد رفت. و مانند بقیه جاهای دنیا، اپراتورها به سوی رقیب این فناوری یعنی شبکه LTE می روند.

- ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت از عدد ۱۰ درصد جمعیت جهان خواهد گذشت.

- اپراتورها توجه بیشتری به فرصت های تجاری M2M یا «ارتباطات ماشین به ماشین» خواهند کرد و سرمایه گذاری های بیشتری در این بخش صورت می گیرد.

- رشد اپراتور ها وابستگی زیادی به استراتژی آنها در داشتن پردازش ابری پیدا خواهد کرد.

- سهم تلویزیون های بر پایه اینترنت (IPTV) از ۱ درصد بازار بیشتر خواهد شد.

- تعداد کامپیوترهای شخصی فعال در جهان از ۲ میلیارد عبور خواهد کرد.

- ارزش بازار تلفن های همراه از ۲۰۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد.



با وجود پایان نمایشگاه سی ای اس همچنان می توان به اخبار و گجت های مهمی از این نمایشگاه پرداخت. یکی از گجت های دوست داشتنی نمونه آزمایشی روتر جدید Buffalo بود که با استاندارد جدید 802.11ac کار می کرد و شرکت Broadcom چیپ آن را همین چند روز پیش در نمایشگاه معرفی کرده بود.

در وای-فای نسل پنجم شما اطلاعات را روی باند 5GHz منتقل می کنید درست مانند وای-فای فراگیر 802.11n فعلی، اما این استاندارد جدید از قابلیتی به نام channel bonding استفاده می کند که سبب می شود پهنای باند آن ۴ برابر استاندارد قبلی باشد.

از نظر تئوری اگر یکی از این روترها را در خانه داشته باشید، سرعت شبکه خانگی شما تا 1300 مگابیت در ثانیه خواهد بود. در عمل چیزی که در نمایشگاه توسط شرکت Buffalo نشان داده شد رسیدن به سرعت 800 مگابیت در ثانیه بود که این هم بسیار عالی است.

 

display20showing20real-time20speed20test_606-8973631_narenji.jpg

شرکت سازنده می گوید روترها با استاندارد جدید از پاییز امسال وارد بازار می شوند و با دو چیپ خواهند بود. برای اینکه هم از استاندارد جدید و هم از استاندارد قدیم 802.11n پشتیبانی کنند.

البته فراموش نکنید در طرف دیگر کامپیوتر یا تلفن هوشمند شما هم باید از این فناوری پشتیبانی کند. فعلا هیچ کدام از مدل های موجود در بازار به چیپ جدید مجهز نشده اند. برای نهایی شدن استاندارد جدید احتمالا باید تا پایان امسال صبر کرد و برای فراگیر شدن اش هم به زمان بیشتری نیاز است.



           
18 / 12 / 1390برچسب:, :: 8:30 AM
مهرداد
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش امدید اومیدوارم از مطالب خوشتون بیاد نظر یادتون نره من سعی میکنم این وب سایت همیشه به روز باشه تا هروقت که میایدمطلب جدید و خوب داشته باشه با تشکر
آخرین مطالب
موضوعات